Neil Phillips susține că felul în care amesteci cu lingurița este cheia pentru a savura o ceașcă de ceai foarte bună. El a declarat pentru Mirror online că:
CITEȘTE ȘI: Risc de CANCER: La ce temperatură trebuie băut ceaiul şi de ce
„Este vorba despre a face 12 rotiri și de la 6 la 12 să le faci foarte lent. Dacă adaugi zahăr, acesta se va dizolva astfel cum trebuie, pe când dacă doar amesteci viguros, zahărul va cădea la baza ceștii. Nici măcar nu trebuie să amesteci foarte mult, doar câteva rotiri sunt suficiente pentru a permite aromelor să se amestece, rămânând totuși distincte.”
CITEȘTE ȘI: Ceaiurile, importante pentru tratarea afecţiunilor stomacului. Ce plante sunt recomandate
Distinsul domn a dezvăluit că lui îi place să infuzeze ceaiul în funcțtie de sotimentul acestuia, ca să aibă cea mai bună aromă: „Îmi place să las ceaiul la infuzat timp de 4-5 minute. Este doar o preferință personală, unii oameni îl vor lăsa mai mult, depinde cât de puternică vrei să fie aroma.”